Een van de meest bekende haagsoorten in Nederland is de Helix Hedera, dit soort wordt ook wel de klimop genoemd.  De klimop is een groenblijvende haagplant die zeer snel groeit. De klimop kan tot wel 10 meter hoog worden en is daarmee een van de hoogste haagplanten die er bestaan. De klimop is perfect voor mensen die snel een hoge haag willen.

De klimop is niet alleen een van de hoogste haagplanten, maar ook een van de meest populaire. Dit komt doordat de klimop makkelijk te verzorgen is en zeer snel groeit. Ook blijft de klimop het hele jaar door mooi groen, waardoor je er altijd plezier van zult hebben. Helaas is de klimop niet winterhard, dus in de winter moet je de klimop beschermen tegen vorst.

Je kan de klimop kopen als Helix Hedera of als Hedera Hibernica. De Helix Hedera is een klimopsoort met kleine, donkergroene bladeren. Deze plant is goed bestand tegen ziekten en het klimaat. Deze verliest in de winter daardoor ook geen bladeren. De Hedera Hibernica heeft wat grotere bladeren die een lichtere kleur hebben. Het lijnenspel op deze balderen is groen en niet wit zoals de Helix Hedera. Deze plant kan in de winter wel bladeren verliezen, maar dat gebeurt niet altijd. Deze groeien daarna gelukkig in het voorjaar zo weer aan.

Wil jij graag een mooie haag, een klimop tegen de muur of een speels effect in de tuin creëren? Kies van voor de helix hedera of een van de andere haagplanten van Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *