Zitkuil

Een zitkuil is één van de manieren om hoogteverschillen aan te brengen in je tuin. Bij een zitkuil maak je je terras letterlijk in een kuil. Hierdoor creëer je een knus zitje in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om losse bankjes in de kuil te zetten, maar het is ook leuk om de bankjes in het steen te verwerken. Wil jij ook een zitkuil maken in je tuin? Dan zijn er twee dingen waar je zeker rekening mee moet houden. Vergeet voordat je gaat graven niet om een KLIC-melding te maken. Dit is een melding die je verplicht moet doen voor je machinaal gaat graven. Naast de KLIC-melding is het ook belangrijk om rekening te houden met de afwatering van de kuil. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je zitkuil na een tijdje verandert in een vijver.

Automatisch laten bijvullen

Je vijver automatisch laten bijvullen om het water te verversen is natuurlijk ideaal en zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van je vijver. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar om dit te realiseren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een waterslang en magneetventiel om een systeem te maken waarbij de vijver automatisch bijgevuld wordt.

Wil je met je planten de hoogte in werken? Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Hierbij kun je denken aan grote hoge plantenbakken, maar je kunt ook kiezen voor verhoogde borders. Door gebruik te maken van groen op deze manier, kun je leuke doorkijkjes creëren. Daarnaast kun je hiermee ook knusse hoekjes creëren. Wil je wat meer privacy in je tuin? Kies er dan voor om de borderbakken naast planten, te vullen met een boompje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *